Idag mottar Claes Ohlsson ett av Nordens största medicinpriser

I dag, torsdag 11 oktober, befinner sig Claes Ohlsson i Oslo för att ta emot Anders Jahres medicinska pris för sin forskning om benskörhet.

Priset delas ut av Universitetet i Oslo och är på en miljon norska kronor. Claes Ohlsson är professor i hormonell reglering av benmetabolism och tillväxt vid Göteborgs universitet och överläkare inom Klinisk farmakologi på Sahlgrenska Universitetssjukhuset. Han representerar även Göteborgs universitet i ALF:s samverkansgrupp Medi-sam Forskning.

Claes Ohlsson får priset för sina banbrytande studier om benskörhet där han tillsammans med sina medarbetare visat hur hormoner, gener och tarmbakterier påverkar benmassan. 

"-Det är fantastiskt roligt att osteoporosforskningen i Göteborg uppmärksammats med detta fina och mycket stora pris. Vi har sett en enorm utveckling under senaste tjugo åren och nu finns det ett flertal framgångsrika seniora forskare som bedriver unik osteoporosforskning, allt från grundläggande forskning om benmetabolism till kliniska behandlingsstudier", konstaterar Claes Ohlsson i en artikel i Akademiliv.

Artikeln publicerades redan i somras när det stod klart att Anders Jahres medicinska pris skulle tillfalla Göteborg och den forskning Claes Ohlsson leder. Ta del av artikeln med Claes Ohlsson i Akademiliv

Senast uppdaterad: 2018-10-11 15:03