Denna webbplats använder teknik som troligen inte stöds i din webbläsare, därför kan vissa saker se konstiga ut eller inte fungera. Vi rekommenderar att du byter till en modern webbläsare istället.
Gå direkt till huvudinnehållet

Tao Jin får högre klinisk ALF-forskartjänst

Publicerad:

Tao Jin, docent samt specialistläkare vid Reumatologi Sahlgrenska Universitetssjukhuset, får en högre klinisk forskartjänst i den senaste ALF-utlysningen för läkare i Västra Götaland.

Tao Jin forskar om molekylära mekanismer och nya behandlingsformer för septisk artrit. Forskningen handlar om utveckling av nya behandlingsstrategier mot ledinflammation orsakad av stafylokocker, något som drabbar omkring 9000 svenskar varje år.

Infektionen behandlas med antibiotika eller spolning av lederna, men för uppemot hälften av patienterna har behandlingen inte fullgod effekt. I värsta fall måste leden bytas ut mot en protes.

Läs mer på akademiliv.se >>

Om högre klinisk ALF-forskartjänst

Högre klinisk ALF-forskartjänst kan sökas av specialistläkare/överläkare med anställning inom Västra Götalandsregionen och som är docent. Tjänsten innebär ALF-finansierad forskningstid om 50 procent av heltid under två år med möjlighet till förlängning i ytterligare två år. Förutom halvtidslön tillkommer projektmedel om 300 000 kronor per år. 

 

 

 

 

 

Informationen är hämtad från  samt bedömningsgruppens kommentar om Tao Jins ansökan. 

Publicerad: