Denna webbplats använder teknik som troligen inte stöds i din webbläsare, därför kan vissa saker se konstiga ut eller inte fungera. Vi rekommenderar att du byter till en modern webbläsare istället.
Gå direkt till huvudinnehållet

Utlysning riktad till FoU-utveckling inom vårdområden som omfattas av NHV-tillstånd, nationellt vårduppdrag (cancer) eller ingår i ERN

Publicerad: Uppdaterad:

Utlysningen öppnar den 7 juni och stänger den 31 augusti, 2021.

Sahlgrenska Universitetssjukhuset tilldelas anslag från regionen – ”motorpengar” – för att bedriva aktiviteter som ska stärka regionsjukhusets roll att sprida kompetens och ny metodik, samt producera nationell högspecialiserad vård (NHV). Detta innebär också en motfinansiering med hjälp av strategiska ALF-medel för att förstärka forskningen och utvecklingen inom de prioriterade områdena. Tidigare har det sammanlagda FoU-stödet utgått med en fast summa per år och tilldelats berörda verksamhetsområden inom SU. Sedan den 1 juli, 2018, finns en ny lag gällande nationell högspecialiserad vård (NHV), vilket innebär att alla tidigare rikssjukvårdstillstånd gått över till att bli NHV-tillstånd. Socialstyrelsen ansvarar för tilldelning av nya NHV-tillstånd. Under 2022 förväntas en betydande expansion av antal nya vårdområden och tillstånd. Med anledning av detta kommer fördelningen av FoU-stöd att förändras. Istället för att delas ut som en fast summa kommer FoU-stödet avseende 2022 att bli sökbart via en utlysning. Ansökningsformulär kommer att vara tillgängligt via ResearchWeb den 7 juni.

Länk till Researchweb >>

För att läsa mer om nationell högspecialiserad vård och NHV-kontoret på SU>>

Frågor om utlysningen? Kontakta projektledare Amie Almström på mejl: amie.almstrom@vgregion.se

Publicerad: