Webbplatsen använder teknik som troligen inte stöds av din webbläsare som exempelvis Internet Explorer 11. Vissa saker kan se konstiga ut eller inte fungera. Vi rekommenderar att du byter till en modern webbläsare istället.

Gå direkt till huvudinnehållet

Särskild strategisk satsning riktad mot registerforskare med medicine doktorsexamen

Publicerad: Uppdaterad:

Nytt för i år! En strategisk satsning på ALF-tjänst i registerforskning för legitimerad läkare med medicine doktorsexamen.

Medi-sam Forskning och Hälso-sam har beslutat om en riktad satsning på registerforskning och utlyser därför upp till två 2-åriga forskartjänster. Högkvalitativa epidemiologiska projekt som utnyttjar nationella och internationella registerdata prioriteras.

Utlysta medel
ALF-finansierad forskningstid om 50 % av heltid i två år. Förutom halvtidslön tillkommer projektmedel om 100 000 SEK/år (totalt 200 000 SEK). Tjänsten ska tillträdas senast 1 juli 2022.

Vem är behörig att söka?
Legitimerad läkare med anställning i Västra Götalandsregionen som erhållit medicine doktorsexamen under de senaste sju åren, räknat som sju helår till och med sista ansökningsdag.

Är doktorsexamen äldre går det ändå att söka om det finns avräkningsbar tid för t.ex. föräldraledighet eller sjukdom.

Ansökningsperiod
Ansökan öppnar onsdag 13 oktober 2021 och stänger onsdag 8 december 2021 kl 23.59. Ansökan görs elektroniskt i Researchweb.

Det är samma ansökningsformulär som används för att söka ALF-tjänst för legitimerade läkare med medicine doktorsexamen. Om du i första hand söker ALF-tjänst för legitimerade läkare med medicine doktorsexamen men inte tilldelas en sådan ALF-tjänst har du möjlighet att konkurrera om en strategisk ALF-tjänst i registerforskning. Detta görs genom ett val i formuläret 2021 Ansökan ALF-tjänster för legitimerade läkare med medicine doktorsexamen. Du kan också söka enbart denna strategiska registerforskningstjänst.

För mer information om utlysningen och bedömningskriterier, se riktlinjerna >>

Länk till samtliga aktuella utlysningar finansierade av ALF-medel >>


Publicerad:
Uppdaterad:
Senast uppdaterad: 2022-05-09 14:29