Webbplatsen använder teknik som troligen inte stöds av din webbläsare som exempelvis Internet Explorer 11. Vissa saker kan se konstiga ut eller inte fungera. Vi rekommenderar att du byter till en modern webbläsare istället.

Gå direkt till huvudinnehållet

Tilläggsavtal möjliggör balansering av ALF-medel över årsskiftet 2021/2022

Coronapandemin har påverkat ALF-regionernas möjligheter att bedriva klinisk forskning som planerat och forskningsmedel riskerar att inte nyttjas. Liksom föregående år gör nu regeringen ett tillägg i ALF-avtalet så att 2021 års medel kan användas även under 2022.

Här kan du läsa tilläggsavtalet från Regeringen >>

Saldona på respektive ALF-ansvar vid årsskiftet 2021, överskott och underskott, kommer flyttas över till nästa år. Tillämpningsanvisning kommer distribueras till samtliga verksamheters controller i god tid inför årsbokslutet. Vid frågor, vänligen kontakta din FoUUI-områdescontroller.

ALF-medel som har balanserats från 2020 ska förbrukas under 2021.

ALF är en akronym för Avtal om Läkarutbildning och Forskning. Det nationella ALF-avtalet är ett avtal mellan staten och vissa regioner om samarbete om utbildning av läkare, klinisk forskning och utveckling av hälso- och sjukvården.


Senast uppdaterad: 2022-05-09 14:30