Webbplatsen använder teknik som troligen inte stöds av din webbläsare som exempelvis Internet Explorer 11. Vissa saker kan se konstiga ut eller inte fungera. Vi rekommenderar att du byter till en modern webbläsare istället.
Gå direkt till huvudinnehållet

Utlysning av Klinisk behandlingsforskning 2023-2025

Publicerad: Uppdaterad:

I april utlyses ALF-medel för klinisk behandlingsforskning med syfte att påverka klinisk praxis. Utlysningen inbegriper även projekt som har som målsättning att besvara frågor som väckts i samband med HTA-rapport och varje ansökan ska avse ett tydligt avgränsat projekt.

Anslaget är i normalfallet tre år och medlen utbetalas i januari 2023. Obs! Ett godkännande från Etikprövningsmyndigheten ska föreligga vid ansökningstillfället för att ansökan ska gå vidare till bedömning. Projekt som redan stödjs av ALF-projektmedel kan inte tilldelas ALF-medel för klinisk behandlingsforskning.

Ansökningsperiod
Utlysningen öppnar fredag 15 april och stänger onsdag 1 juni 2022 kl. 23:59. Ansökan görs elektroniskt i Researchweb.

Sökande
Anslaget kan sökas av forskare som är anställda inom Västra Götalandsregionen (VGR) eller vid Göteborgs universitet (GU) och som har avlagt svensk doktorsexamen eller motsvarande utländsk examen senast den sista ansökningsdagen för denna utlysning. Är huvudsökanden anställd vid GU skall minst en medsökande vara anställd i VGR och registreras som sjukvårdsanknuten medsökande.

Fullständiga riktlinjer inklusive behörighetskrav och bedömningskriterier för utlysningen av Klinisk behandlingsforskning 2023-2025 >>

 


Publicerad:
Uppdaterad:
Senast uppdaterad: 2022-05-09 14:29