Denna webbplats använder teknik som troligen inte stöds i din webbläsare, därför kan vissa saker se konstiga ut eller inte fungera. Vi rekommenderar att du byter till en modern webbläsare istället.
Gå direkt till huvudinnehållet

ALF-projektmedel yngre forskare

På grund av rådande situation med covid-19 har Medi-sam Forskning fattat beslut om att skjuta upp utlysningen av ALF-projektmedel och ALF-projektmedel yngre forskare 2021-2023 till motsvarande period 2021. Läs mer här >>  

Om ALF-projektmedel yngre forskare

ALF-projektmedel för yngre forskare kan sökas av disputerad forskare som ännu inte är docent och som har en anställning inom Västra Götalandsregionen eller Sahlgrenska akademin vid Göteborgs universitet om minst 50 procent. Medlen riktar sig till forskare som är på god väg i karriären mot docentur och som söker projektmedel för en egen avgränsad forskningslinje.

Forskare som innehar en ALF-tjänst är inte behörig att söka. ALF-projektmedel för yngre forskare kan inte heller kombineras med ALF-projektmedel. ALF-projektmedel yngre forskare kan inte tilldelas för mer än en tre-årsperiod så forskare som beviljats ALF-projektmedel yngre forskare i tidigare utlysning är inte behöriga att söka.

Medlen förvaltas i hälso-och sjukvården så är du inte sjukvårdsanställd måste du ha en sjukvårdsanknuten medsökande inom den verksamhet där pengarna ska förvaltas.

Vid senaste utlysning tilldelades medel om 300 000 kr per år under tre år.

Senast uppdaterad: 2018-07-02 12:57