Webbplatsen använder teknik som troligen inte stöds av din webbläsare som exempelvis Internet Explorer 11. Vissa saker kan se konstiga ut eller inte fungera. Vi rekommenderar att du byter till en modern webbläsare istället.

Gå direkt till huvudinnehållet

ALF-projektmedel yngre forskare

Om ALF-projektmedel yngre forskare

ALF-projektmedel för yngre forskare kan sökas av disputerad forskare som ännu inte är docent och som har en anställning inom Västra Götalandsregionen eller Sahlgrenska akademin vid Göteborgs universitet om minst 50 procent. Medlen riktar sig till forskare som är på god väg i karriären mot docentur och som söker projektmedel för en egen avgränsad forskningslinje.

ALF-projektmedel för yngre forskare kan inte kombineras med ALF-projektmedel. Forskare som innehar en ALF-tjänst eller har beviljats ALF-projektmedel för yngre forskare i tidigare utlysning är inte behöriga att söka.

Medlen förvaltas i hälso-och sjukvården så är den sökande inte sjukvårdsanställd måste en sjukvårdsanknuten medsökande finnas inom den verksamhet där pengarna ska förvaltas.

Vid den senaste utlysningen tilldelades medel om 300 000 kr per år under tre år.

Beslut om tilldelning

Utlysningen av ALF-projektmedel yngre forskare 2022–2024 öppnade fredag den 16 april, 2021, och stängde tisdag den 1 juni, 2021. Här kan du ta del av vilka som tilldelades medel >>

 

Senast uppdaterad: 2023-10-11 11:54