Denna webbplats använder teknik som troligen inte stöds i din webbläsare, därför kan vissa saker se konstiga ut eller inte fungera. Vi rekommenderar att du byter till en modern webbläsare istället.
Gå direkt till huvudinnehållet Hoppa till chatbot

ALF-projektmedel yngre forskare

Om ALF-projektmedel yngre forskare

ALF-projektmedel för yngre forskare kan sökas av disputerad forskare som ännu inte är docent och som har en anställning inom Västra Götalandsregionen eller Sahlgrenska akademin vid Göteborgs universitet om minst 50 procent. Medlen riktar sig till forskare som är på god väg i karriären mot docentur och som söker projektmedel för en egen avgränsad forskningslinje.

ALF-projektmedel för yngre forskare kan inte kombineras med ALF-projektmedel. Forskare som innehar en ALF-tjänst eller har beviljats ALF-projektmedel för yngre forskare i tidigare utlysning är inte behöriga att söka.

Medlen förvaltas i hälso-och sjukvården så är den sökande inte sjukvårdsanställd måste en sjukvårdsanknuten medsökande finnas inom den verksamhet där pengarna ska förvaltas.

Vid den senaste utlysningen tilldelades medel om 300 000 kr per år under tre år.

Utlysning 2021

Utlysningen av ALF-projektmedel yngre forskare 2022-2024 öppnar fredag 16 april 2021 och stänger tisdag 1 juni 2021 kl. 23.59. Ansökan ska göras elektroniskt i Researchweb.

Ta del av riktlinjer och bedömningskriterier för ALF-projektmedel för yngre forskare 2022-2024 >>

Ett digitalt informationsmöte inför den kommande utlysningen ägde rum 15 mars. Läs mer och ta del av inspelning från mötet >>

 

Senast uppdaterad: 2021-04-16 08:30