Webbplatsen använder teknik som troligen inte stöds av din webbläsare som exempelvis Internet Explorer 11. Vissa saker kan se konstiga ut eller inte fungera. Vi rekommenderar att du byter till en modern webbläsare istället.

Gå direkt till huvudinnehållet

ALF-medel för klinisk behandlingsforskning

Klinisk behandlingsforskning 2023−2025

I april, 2022, utlystes ALF-medel för klinisk behandlingsforskning med syfte att påverka klinisk praxis. Utlysningen inbegriper även projekt som har som målsättning att besvara frågor som väckts i samband med HTA-rapport och varje ansökan ska avse ett tydligt avgränsat projekt.

Ett godkännande från Etikprövningsmyndigheten ska föreligga vid ansökningstillfället för att ansökan ska gå vidare till bedömning.

Anslagstiden är i normalfallet tre år och medlen utbetalas i januari, 2023. Projekt som redan stödjs av ALF-projektmedel kan inte tilldelas ALF-medel för klinisk behandlingsforskning.

Sökande
Anslaget kan sökas av forskare som är anställda inom Västra Götalandsregionen (VGR) eller vid Göteborgs universitet (GU) och som har avlagt svensk doktorsexamen eller motsvarande utländsk examen senast den sista ansökningsdagen för denna utlysning. Är huvudsökanden anställd vid GU skall minst en medsökande vara anställd i VGR och registreras som sjukvårdsanknuten medsökande.

Beslut om tilldelning

Senaste utlysning av ALF-medel för klinisk behandlingsforskning genomfördes under våren 2022. Utlysningsperioden öppnade fredagen 15 april, 2022, och stängde onsdag 1 juni, 2022, kl. 23.59.

Här kan du ta del av vilka som tilldelades medel >>

Senast uppdaterad: 2024-02-12 16:10