Webbplatsen använder teknik som troligen inte stöds i din webbläsare. Vissa saker kan se konstiga ut eller inte fungera. Vi rekommenderar att du byter till en modern webbläsare istället.
Gå direkt till huvudinnehållet

ALF-medel klinisk behandlingsforskning

Utlysning av ALF-medel för Klinisk behandlingsforskning 2023-2025

I april 2022 utlystes ALF-medel för klinisk behandlingsforskning med syfte att påverka klinisk praxis. Utlysningen inbegriper även projekt som har som målsättning att besvara frågor som väckts i samband med HTA-rapport och varje ansökan ska avse ett tydligt avgränsat projekt.

Anslaget är i normalfallet tre år och medlen utbetalas i januari 2023. Obs! Ett godkännande från Etikprövningsmyndigheten ska föreligga vid ansökningstillfället för att ansökan ska gå vidare till bedömning. Projekt som redan stödjs av ALF-projektmedel kan inte tilldelas ALF-medel för klinisk behandlingsforskning.

Ansökningsperiod
Utlysningsperioden öppnade fredagen 15 april 2022 och stängde onsdag 1 juni 2022 kl 23.59. 

Sökande
Anslaget kan sökas av forskare som är anställda inom Västra Götalandsregionen (VGR) eller vid Göteborgs universitet (GU) och som har avlagt svensk doktorsexamen eller motsvarande utländsk examen senast den sista ansökningsdagen för denna utlysning. Är huvudsökanden anställd vid GU skall minst en medsökande vara anställd i VGR och registreras som sjukvårdsanknuten medsökande.

Här kan du ta del av utlysningstext och bedömningskriterier >>

 

Senast uppdaterad: 2022-06-07 13:02