Denna webbplats använder teknik som troligen inte stöds i din webbläsare, därför kan vissa saker se konstiga ut eller inte fungera. Vi rekommenderar att du byter till en modern webbläsare istället.
Gå direkt till huvudinnehållet

ALF-medel för kompletterande studie i anslutning till HTA

För forskare vars förslag genomgått en prövning enligt HTA-konceptet och där HTA-rapporten har blivit publicerad finns nu möjligheter att söka medel för kompletterande studier. Ansökan ska göras inom tre år från publicerad HTA-rapport och avser framför allt genomförande av kontrollerade, eventuellt randomiserade, studier som har som målsättning att besvara frågor som väckts i samband med HTA-rapporten.

ALF-anslag kan sökas av forskare som är anställd i VGR eller vid Göteborgs universitet (GU) och som avlagt svensk doktorsexamen eller motsvarande utländsk examen senast den sista ansökningsdagen för denna utlysning.

Anslagstiden är i normalfallet två år. Anslag för år 2 skall utgå endast om projektet vid den årliga avrapporteringen till Medi-sam Forskning uppvisar tillfredsställande progress.

Utlysning 2020 och 2021

Utlysningen av ALF-medel för kompletterande studier i anslutning till HTA är öppen två gånger per år med sista ansökningsdag 1 juni kl 23.59 och 1 december kl 23.59. Ansökan ska göras elektroniskt i Researchweb.

Ta del av Riktlinjer och bedömningskriterier för ALF-medel HTA >>

Här kan du läsa mer om HTA-centrum >>


Senast uppdaterad: 2021-08-18 15:20