Webbplatsen använder teknik som troligen inte stöds i din webbläsare. Vissa saker kan se konstiga ut eller inte fungera. Vi rekommenderar att du byter till en modern webbläsare istället.
Gå direkt till huvudinnehållet

ALF-medel för kompletterande studie i anslutning till HTA

Om ALF-medel HTA

För forskare vars förslag genomgått en prövning enligt HTA-konceptet och där HTA-rapporten har blivit publicerad finns nu möjligheter att söka medel för kompletterande studier. Ansökan ska göras inom tre år från publicerad HTA-rapport och avser framför allt genomförande av kontrollerade, eventuellt randomiserade, studier som har som målsättning att besvara frågor som väckts i samband med HTA-rapporten.

ALF-anslag kan sökas av forskare som är anställd i VGR eller vid Göteborgs universitet (GU) och som avlagt svensk doktorsexamen eller motsvarande utländsk examen senast sista ansökningsdag.

Anslagstiden är i normalfallet två år. Anslag för år 2 skall utgå endast om projektet vid den årliga avrapporteringen till Medi-sam Forskning uppvisar tillfredsställande progress.

Kommande utlysning

Nästa utlysning av ALF-medel för kompletterande studier i anslutning till HTA planeras till våren 2022. Utlysningen öppnar fredag 15 april och stänger onsdag 1 juni 2022 kl. 23:59. Ansökan görs elektroniskt i Researchweb.

Här kan du ta del av utlysningstext och bedömningskriterier >>

Här kan du läsa mer om HTA-centrum >>


Senast uppdaterad: 2022-03-28 11:29