Webbplatsen använder teknik som troligen inte stöds av din webbläsare som exempelvis Internet Explorer 11. Vissa saker kan se konstiga ut eller inte fungera. Vi rekommenderar att du byter till en modern webbläsare istället.

Gå direkt till huvudinnehållet

Prova-på-forskning

Prova-på-forskning är till för forskningsintresserade läkare och andra hälsoprofessioner som är anställda inom Västra Götalandsregionen och som saknar tidigare forskningserfarenhet. Maximalt 5 år får ha gått efter specialistexamen för läkare eller efter examen för annan hälsovetenskaplig utbildning. Man får heller inte vara doktorandregistrerad.

Prova på-forskning innebär ALF-finansierad forskningstid om 1−3 månader på heltid. Forskningstiden ska tas ut om minst fyra sammanhängande veckor.

Före ansökan ska kontakt ha etablerats mellan den forskningsintresserade och handledare vilka båda ska vara enade om ett projekt. Handledaren ansöker om prova-på-forskningsmånader för medarbetarens räkning.

Rutin för rapportering av forskningstid i Heroma

Utlysning hösten 2023

Utlysningen av Prova-på-forskning med tilldelning 2024 öppnade torsdag den 19 oktober, 2023, och stängde torsdag den 7 december, 2023. 

Ta del av vilka som beviljades prova-på-forskning >>

 

Senast uppdaterad: 2024-02-12 15:59