Webbplatsen använder teknik som troligen inte stöds av din webbläsare som exempelvis Internet Explorer 11. Vissa saker kan se konstiga ut eller inte fungera. Vi rekommenderar att du byter till en modern webbläsare istället.

Gå direkt till huvudinnehållet

ALF-medel för internationell postdok

ALF-medel för internationell postdok innebär bibehållen VGR-lön (motsvarande 50 procent av aktuell tjänst), upp till tolv månader av en utlandsvistelse. Ett krav för beviljande är att sökande har erhållit andra lönemedel/stipendier för sitt uppehälle under utlandsvistelsen.

Behörighet
Behörig att söka är legitimerad hälsoprofession med anställning inom Västra Götalandsregionen (VGR) som erhållit doktorsexamen under de senaste fem åren, räknat som fem helår till och med ansökningstillfället. Är doktorsexamen äldre är det möjligt att söka om det finns skäl för avräkningsbar tid, som föräldraledighet eller sjukdom. Vid åberopande av undantag krävs att detta styrks genom utdrag ur Ladok samt tjänstgöringsintyg för motsvarande period.

Pågående ALF-tjänst för legitimerad hälsoprofession utgör inget hinder för ansökan. ALF-medel för internationell postdok kan bara sökas/tilldelas en gång.

Ansökningsförfarande
En komplett ansökan mejlas tidigast tolv månader innan utresa, till ALF-kontoret, alf-kontoret@vgregion.se.

Ansökningar hanteras löpande och beslutas av Medi-sam Forskning inom tre månader.

Här hittar du riktlinjerna för ALF-medel för internationell postdok >>

Senast uppdaterad: 2024-02-12 16:12