Webbplatsen använder teknik som troligen inte stöds av din webbläsare som exempelvis Internet Explorer 11. Vissa saker kan se konstiga ut eller inte fungera. Vi rekommenderar att du byter till en modern webbläsare istället.

Gå direkt till huvudinnehållet

Information om kommande utlysning av Prova-på-forskning

Höstens utlysning av Prova-på-forskning med tilldelning 2025 kommer att öppna måndag den 2 september och stänga måndag den 7 oktober. Utlysningen är tidigarelagd för att besked om beviljande ska kunna ges innan årsskiftet.

Om prova-på-forskning

Prova-på-forskning är till för forskningsintresserade läkare och andra hälsoprofessioner som är anställda inom Västra Götalandsregionen och som saknar tidigare forskningserfarenhet. Maximalt 5 år får ha gått efter avslutad examen/utbildning. Man får heller inte vara doktorandregistrerad.

Prova på-forskning innebär ALF-finansierad forskningstid om 1−3 månader på heltid. Forskningstiden ska tas ut om minst fyra sammanhängande veckor.

Före ansökan ska kontakt ha etablerats mellan den forskningsintresserade och handledare vilka båda ska vara enade om ett projekt. Handledaren ansöker om prova-på-forskningsmånader för medarbetarens räkning.

Riktlinjer och bedömningskriterier för prova-på-forskning >>

Mer information om prova-på-forskning >>