Webbplatsen använder teknik som troligen inte stöds av din webbläsare som exempelvis Internet Explorer 11. Vissa saker kan se konstiga ut eller inte fungera. Vi rekommenderar att du byter till en modern webbläsare istället.

Gå direkt till huvudinnehållet

ALF-medel för kompletterande studie i anslutning till HTA

Om ALF-medel HTA

För forskare vars förslag genomgått en prövning enligt HTA-konceptet och där HTA-rapporten har blivit publicerad finns nu möjligheter att söka medel för kompletterande studier. Ansökan ska göras inom 3 år från publicerad HTA-rapport och avser framför allt genomförande av kontrollerade, eventuellt randomiserade, studier som har som målsättning att besvara frågor som väckts i samband med HTA-rapporten.

ALF-anslag kan sökas av forskare som är anställd i VGR eller vid Göteborgs universitet (GU) och som avlagt svensk doktorsexamen eller motsvarande utländsk examen senast sista ansökningsdag.

Anslagstiden är i normalfallet 2 år. Anslag för år 2 skall utgå endast om projektet vid den årliga avrapporteringen till Medi-sam Forskning uppvisar tillfredsställande progress.

Här kan du läsa mer om HTA-centrum >>

Utlysning av ALF-medel HTA

Utlysning av ALF-medel för kompletterande studier i anslutning till HTA öppnade onsdagen den 12 april, 2023, och stängde torsdagen den 1 juni, 2023. Här kan du ta del av vilka som tilldelades medel >>

Senast uppdaterad: 2023-11-02 15:35