Webbplatsen använder teknik som troligen inte stöds av din webbläsare som exempelvis Internet Explorer 11. Vissa saker kan se konstiga ut eller inte fungera. Vi rekommenderar att du byter till en modern webbläsare istället.

Gå direkt till huvudinnehållet

Utlysning riktad till FoU inom vårdområden som omfattas av NHV-tillstånd, nationellt vårduppdrag för cancerdiagnos eller ingår i ERN

Den aktuella utlysningen sker årligen och syftar till att främja forskning och utveckling inom vårdområden som omfattas av ett NHV-tillstånd, nationellt vårduppdrag för cancerdiagnos och sällsynta diagnoser definierade som medlemskap i Europeiska referensnätverk (ERN).

Utlysning riktad till FoU inom vårdområden som omfattas av NHV-tillstånd, nationellt vårduppdrag för cancerdiagnos eller ingår i ERN

Årets utlysning är öppen mellan 15 mars – 7 maj och syftar till att främja forskning och utveckling inom vårdområden som omfattas av ett NHV-tillstånd, nationellt vårduppdrag för cancerdiagnos och sällsynta diagnoser definierade som medlemskap i Europeiska referensnätverk (ERN).

Sahlgrenska Universitetssjukhuset tilldelas utifrån universitetssjukhusets särskilda uppdrag medel från Västra Götalandsregionen för strategiska satsningar till exempel för att bedriva aktiviteter som ska stärka universitetssjukhusets roll att sprida kompetens och ny metodik, samt producera nationell högspecialiserad vård (NHV). Det utgår också en motfinansiering från ALF-medel för att förstärka forskning och utveckling inom prioriterade områden.

Mer information om utlysningen och ansökan finns på NHV Västra Götalandsregionen | NHV Västra Götalandsregionen (researchweb.org)

Kontakt vid frågor gällande utlysningen
NHV-kontoret, nhv-kontoret@vgregion.se