Denna webbplats använder teknik som troligen inte stöds i din webbläsare, därför kan vissa saker se konstiga ut eller inte fungera. Vi rekommenderar att du byter till en modern webbläsare istället.
Gå direkt till huvudinnehållet

ALF-tjänst för legitimerad läkare med medicine doktorsexamen

ALF-tjänst för legitimerad läkare med medicine doktorsexamen kan sökas av legitimerad läkare med anställning inom Västra Götalandsregionen som erhållit medicine doktorsexamen under de senaste sju åren.

Är doktorsexamen äldre går det ändå att söka om det finns avräkningsbar tid för exempelvis föräldraledighet eller sjukdom. Undantag för 7-årsregeln görs också för personer som efter disputation genomfört sjukvårdsutbildning på akademisk grundnivå eller efterföljande specialistutbildning.

Tjänsten innebär ALF-finansierad forskningstid om 50 procent av heltid i två år med möjlighet till två års förlängning. Förutom halvtidslön tillkommer projektmedel om 200 000 kr per år.

Rutin för rapportering av forskningstid i Heroma

Regelverk kring senareläggande av specialistexamen för ALF-tjänstinnehavare

Utlysning 2021

Utlysningen av ALF-tjänster för legitimerade läkare med medicine doktorsexamen öppnar onsdag 13 oktober 2021 och stänger onsdag 8 december. kl 23.59. Ansökan görs elektroniskt i Researchweb

Här kan du ta del av utlysningstext och bedömningskriterier >>

Nytt för i år är även en särskild två-årig strategisk satsning på ALF-tjänst i registerforskning för legitimerad läkare med medicine doktorsexamen. Läs riktlinjerna här >>

Senast uppdaterad: 2021-10-13 09:25