Webbplatsen använder teknik som troligen inte stöds av din webbläsare som exempelvis Internet Explorer 11. Vissa saker kan se konstiga ut eller inte fungera. Vi rekommenderar att du byter till en modern webbläsare istället.

Gå direkt till huvudinnehållet

ALF-tjänst för legitimerad läkare med medicine doktorsexamen

ALF-tjänst för legitimerad läkare med medicine doktorsexamen kan sökas av legitimerad läkare med anställning inom Västra Götalandsregionen som erhållit medicine doktorsexamen under de senaste sju åren.

Är doktorsexamen äldre går det ändå att söka om det finns avräkningsbar tid för exempelvis föräldraledighet eller sjukdom. Undantag för 7-årsregeln görs också för personer som efter disputation genomfört sjukvårdsutbildning på akademisk grundnivå eller efterföljande specialistutbildning.

Tjänsten innebär ALF-finansierad forskningstid om 50 eller 20 procent av heltid i två år med möjlighet till två års förlängning. Förutom halvtidslön tillkommer projektmedel om 200 000 kr per år för dem som ej innehar ALF-projektmedel eller ALF-projektmedel för yngre forskare.

Rutin för rapportering av forskningstid om 50 % i Heroma

Rutin för rapportering av forskningstid om 20 % i Heroma

Regelverk kring senareläggande av specialistexamen för ALF-tjänstinnehavare

Utlysning hösten 2023

Utlysningen av ALF-tjänst för legitimerad läkare med medicine doktorsexamen öppnade torsdag den 19 oktober, 2023, och stängde torsdag den 7 december, 2023. Ta del av riktlinjer för utlysning om 50 % här >>

Nytt för i år var att det även genomfördes en pilotutlysning av ALF-tjänst för legitimerad läkare med medicine doktorsexamen om 20 procent av heltid. Ta del av riktlinjer för utlysning om 20 % här >>

Beslut

Här kan du läsa om alla som beviljades ALF-tjänst för läkare med medicine doktorsexamen >>

 

 

Senast uppdaterad: 2024-05-30 09:58