Webbplatsen använder teknik som troligen inte stöds av din webbläsare som exempelvis Internet Explorer 11. Vissa saker kan se konstiga ut eller inte fungera. Vi rekommenderar att du byter till en modern webbläsare istället.

Gå direkt till huvudinnehållet

ALF-tjänst för legitimerade och icke-legitimerade hälsoprofessioner med doktorsexamen

ALF-tjänst för legitimerade och icke-legitimerade hälsoprofessioner med doktorsexamen kan sökas av personer med anställning inom Västra Götalandsregionen som erhållit doktorsexamen under de senaste sju åren.

Är doktorsexamen äldre går det ändå att söka om det finns avräkningsbar tid för exempelvis föräldraledighet eller sjukdom. Undantag för 7-årsregeln görs också för personer som efter disputation genomfört sjukvårdsutbildning på akademisk grundnivå eller efterföljande specialistutbildning.

Tjänsterna innebär ALF-finansierad forskningstid om 50 procent av heltid under två år med möjlighet till förlängning i ytterligare två år. Förutom halvtidslön tillkommer projektmedel om 200 000 kr per år för dem som ej innehar ALF-projektmedel eller ALF-projektmedel för yngre forskare.

Läkare, tandhygienist och tandläkare är inte behöriga att söka denna typ av ALF-tjänst.

Rutin för rapportering av forskningstid i Heroma

Beslut om tilldelning

Senaste utlysningen av ALF-tjänst för legitimerade och icke-legitimerade hälsoprofessioner med doktorsexamen genomfördes under hösten 2022. Utlysningsperioden öppnde torsdagen den 27 oktober, 2022, och stängde torsdagen den 8 december, 2022, kl 23.59.

Här kan du ta del av vilka som tilldelades medel >>

 


Senast uppdaterad: 2023-10-27 14:16