Webbplatsen använder teknik som troligen inte stöds av din webbläsare som exempelvis Internet Explorer 11. Vissa saker kan se konstiga ut eller inte fungera. Vi rekommenderar att du byter till en modern webbläsare istället.

Gå direkt till huvudinnehållet

ALF- Utvärdering visar: Kliniska forskningen i Västra Götaland är bäst i Sverige

Den kliniska forskningen i Västra Götaland får högsta betyg i en ny utvärdering från Vetenskapsrådet, och bibehåller därmed sin ledande position i landet. Särskilt starka områden är forskningens kvalitet och citeringsgrad, samt forskarnas förutsättningar.

Kvaliteten på den kliniska forskningen i Sverige utvärderas återkommande av Vetenskapsrådet. 2018 rankades ALF-region Västra Götaland, alltså Västra Götalandsregionen tillsammans med Göteborgs universitet, som bäst i landet. Den nya rapporten presenterades 31 mars och visar att ALF-region Västra Götaland bibehåller sin topplacering, nu tillsammans med ALF-region Uppsala.

Vetenskapsrådets utvärdering är uppdelad i tre huvudområden: Den vetenskapliga produktionens kvalitet, forskningens kliniska betydelse och samhällsnytta, samt forskningens förutsättningar. Genomlysningen är omfattande och involverar även internationella experter, med syfte att lyfta och premiera goda exempel i alla ALF-regioner.

 

Läs mer om utvärderingen här>>